Klubbens Historie

Hokuto-Kai JKA er i dag blandt de ældste og førende Karate-klubber i Danmark.

Klubben blev grundlagt i februar 1974 som en underafdeling af Brøndby Judo og Ju-Jutsu Klub, som var en klub med andre selvforsvarsformer. I løbet af den første måned talte holdet 19 elever.

Klubbens store udvikling kom i årene 1979-81, hvor Bura Sensei var chefinstruktør (Bura Sensei er i dag chefinstruktør for hele Japan Karate Association (JKA) - i Danmark og blev som den første ”ikke-japaner” indvalgt i det japanske instruktørråd). Antallet af medlemmer var i disse år ca. 130, og i 1979 blev Brøndby Cup - et holdstævne i Kata og Kumite - afholdt for første gang.

I 1984 blev klubben selvstændig under navnet ”Brøndby Karate Do Kai” og i 1986 blev Sochin Karate Do-Kai JKA fra Hvidovre lagt sammen med Brøndby Karate Do-Kai JKA. Maj 1988 kunne vi endelig træne for første gang i klubbens egne lokaler, efter 5 måneders byggeri ved egne kræfter. I februar 1988 fik klubben sit nuværende navn - Hokuto-Kai JKA.

Klublokalerne gav rammerne for klubbens videre udvikling. I 1999 fejrede vi 25 års jubilæum med tilbageblik på mange gode sportslige resultater, opstart af talenthold, deltagere på landshold og mange loyale medlemmer og støtter.

Hvad betyder Hokuto-Kai?

Hokuto er den japanske betegnelse for stjernebilledet Store Bjørn, og Kai kan oversættes til forening. Når du har fundet Store Bjørn kan du nemt finde Nordstjernen, som Samuraierne ligesom sømændene brugte til at finde vej.

Den symbolske betydning af navnet skal derfor forstås på den måde, at for eleverne i Hokuto-Kai er karate deres vej i livet. Desuden symboliserer bjørnen både styrke og klogskab - egenskaber som også er karakteristiske for en sand udøver af Karate-Do.